12 Kasım 2016 Cumartesi

FETÖcülük Eşiği, Diyalog Darbesi, Cumhuriyet Gazetesi, Charlie Hebdo, MGS ve Can Doe KISA KISA:1


FETÖcülük Eşiği, Diyalog Darbesi, Cumhuriyet Gazetesi, Charlie Hebdo, MGS ve Can Doe – Kısa Kısa :1

Arada böyle kısa kısa notlar düşmeye devam edeceğim. İlki bu olsun.


FETÖcülük Eşiği

Gizli Kardinal, Siyonist Vaiz, Terörist Başı Fetullah’ın takipçisi, müridi, inananı olmadığınızın en kesin delillerinden biri o eşiktir. Mürekkep yalamış takımdan kim 17 – 25 Aralık 2013 FETÖcü Hukuk Darbesi sonrasında bu meşum örgütle arasına mesafe koymadıysa o kimseye soru işaretiyle bakılmalıdır.  

17 Aralık Mevlana’nın ölüm tarihi, 25 Aralık İsa’nın Doğum tarihidir. 17-25 Aralık darbesi bu haliyle bir DİYALOG DARBEsidir.

Diyalog Darbesi şokunun etkisiyle 2014 baharında Türk edebiyatında bir roman şeklinde ilk olan Kayıp Kedi adlı, FETÖ-MİT çatışması konu alan kitabımı yazdım. 2015 yılında yayımlandı.


Yuh Olsun! Cumhuriyet Gazetesine
90’lı yıllarda periyotlarla Cumhuriyet Gazetesine aboneydim. Amsterdam’da yaşıyordum ve yıllık abone tutarı bu günün rayiciyle 3500 TL’ydi.

PKKcı-FETÖcü terör gazetesine hakkımı helal etmiyorum.

Cumhuriyet Gazetesi'nin gerçek Atatürkçüler’in eline geçene kadar devletin kontrolü altında kalmasını elzem buluyorum.


Charlie Hebdo Olmak13 Ocak 2015
Bir karikatürcünün düşüncesi ne derece rahatsızlık verici, saygısızca, aşağılayıcı, acımasız, düşmanca ve nefret yüklü olursa olsun katledilmesi insanlık suçudur. Terörün her türlüsünü lanetle kınıyorum.

İstesem ‘Ben Charlie Hebdo’yum’ diyebilirim ama…

Ama pek muhtemeldir ki bazılarınız bunu yazmanıza söylemenize rağmen (menfur cinayeti kınama anlamında) Charlie Hebdo değilsiniz. Bu sıfatı hak etmiyorsunuz.

Çünkü, daha eskileri pas geçtim, Batılılar tarafından son yirmi beş yılda yeni sömürgecilik ve tahakküm saikiyle öldürülen milyonlarca müslüman için aynı hassasiyeti göstermediniz. Mısırdaki silahsız İhvan mensuplarının ölümü üzerine ‘Ben İhvanım’ demediniz. Filistinde öldürülen çocuklar ve gazeteciler, Boko Haram’ın menfur cinayetleri, Suriye’de öldürülen insanlar, Irakta öldürülen bir milyon müslüman, Guantenemo işkencehanesinde telef olan müslüman mahkumlar, Almanya’da işlenen dönerci cinayetleri, Srebrenica’da NATO askerlerin gözü önünde öldürülen on bin Bosnalı ve daha saymadığım nice müslüman katliamları için aynı hassasiyeti göstermediniz.

Charlie Hebdo falan değilsiniz.


MGS
Müzmin Gezizekâlılık Sendromu.

Müzmin Gezizekâlılık Neo-liberal Emperyalist projenin yarattığı bir zihin kirliliğidir. Protesto hürriyeti, fikir özgürlüğüyle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bir ülkenin, örneğin Türkiye’nin gelişimini engellemek ve parçalamak için yabancı gizli servisler adına sokağa çıkıp vandallık yapmayı devrim zannedenlere verilen addır. Türkiye solu ve liberaller sayesinde patalojik bir terim olarak tıp literatürüne girmiştir.

NOT: Bu terim bir şeyi protesto için Gezi olayları sırasında sokağa çıkan, şiddete bulaşmamış, vaktinde dönen tezgâhları çakarak elini ayağını sokaktan çekmiş kimseleri kapsamaz.


Can Doe’yu Herkes Tanıyor



Mart 2016 ayında kaleme aldığım Balonlu Vadi adlı denemem Haziran 2016’da İtibar Dergisi’nde yayımlandı. Orada MİT TIRları davasında casuslukla suçlanan Mister, Mösyö, Herr Can Doe’nun kaçacağını yazdım.

Vatansevmez bir entel kesimin prototipidir. Takım halinde acınacak bir durumdalar. İhanetle ulaşabilecekleri yerler çok sınırlı ve yeterince muhkem değil. O yüzden bu zatın soyadını Doe olarak kullandım. John Doe ABD’de kimliği belirsiz cesetlere verilen isimdir malum.




                                                                                                                   12 Kasım 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder