12 Mart 2017 Pazar

HOLLANDA WILDERSLAŞIYOR MU?

HOLLANDA WILDERSLAŞIYOR MU?

JA ve EVET Hallerine Devam

HABER: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuşunun iptal edildiği belirtildi. Reuters Ajansı'na konuşan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu-Talep ise Dışişleri Bakanı'nın referandum kampanyası yapmasına izin çıkmadığını açıklamıştı.

Rotterdam haberleri bu kadarla bitmiyor. Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Almanya'dan kara yoluyla Rotterdam'a gideceğinin açıklanmasının ardından Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapattı.

Ne oluyor?

Hollanda'nın alışıldık üslubu değil karşılaştığımız. Bu hoyrat tavırda Başbakan Rutte'nın, faşist-ırkçı siyonist parti lideri Wilders'tan oy çalma çabası da var sanki. Populist takılarak Wilderslaşıyor. Seçimler çok yakında malum. Bay Ebu Talep’de de bir sonraki seçim yatırımını maşallah pek iyi yapmış.

Hollanda’da halk ülkede yıllardır uygulanan neoliberal politikalardan ve AB'den şikayetçi. Fabrikasyon islamofobi tezgâhları ve Batı gizli servislerinin hizmetindeki malum terörist korkusuyla milleti yeterince uyutamıyorlar artık. Yakında Almanya’da da Hitler ruhunun uyandığını ve belki de iktidara el koyduğunu göreceğiz. Bunu diğer Avrupa ülkeleri de takip ederse çok şaşırmayacağım. Batı ahalisi rahatsız.

Çağdaş Batı bu durumda.

Hollanda, Eski Türkiye'nin bittiğini, artık ülkede Yenikapı Ruhu'nun hakim olduğunu ve borularının eskisi gibi ötmeyeceğini iyi biliyor. Bu restleşmenin gelirgeçer karakterli olduğunu, 15 Mart seçiminden sonra (Wilders başbakan olmazsa tabii!) yumuşamanın başlayacağını düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder