12 Mart 2017 Pazar

Hollanda Hayaleti

HOLLANDA HAYALETİ

Obama’nın peşinden koşuşturan Avrupalı sol-liberal siyasetçilerin vahim yanlışları kendilerini bir parçalanmanın eşiğine getirdi. Yıllar içindeki ektikleri islamofobi ve Türkiye düşmanlığı rüzgârı bütün yabancılardan nefret eden, içe kapanmacı ırkçı-faşist bir fırtınayı biçtiriyor şu anda.  Kendi ılımlı siyasetçileri de çok şikayetçi bu durumdan, ama vaktinde kazanı onlar kardı. Şimdi çaresizler.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuşunun iptal edilmesi, Hollanda polisinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı engellemek için Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapatması bu çaresizliğin öfkeli sonucu.


2017 Avrupa’da seçim yılı. Hollanda’da örneğin ırkçı-faşist PVV partisi birinci parti durumunda. PVV’nin lideri Geert Wilders’in seçim vaatleri malum. Demokrat Hollanda imajının sonu demektir bu. Başbakan Rutte’nın seçimlere çok az kala esip gürlemesi, 15 Temmuz 2016 Darbesi’ni desteklemesi de dahil bir ölçüde bu yüzden. Kendi içlerinden çıkacak canavardan korkuyorlar. Haklılar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder