1 Kasım 2019 Cuma

THE ENTELOİD



Küresel Aklın Fikir İşçisi
The Enteleoid bir dünya figürüdür. Her ülkede bulunur. On dokuzuncu yüzyılda Batı’da imal edildi. Yirminci yüzyılda en parlak devrini yaşadı ve şu anda şu anda miyadı dolmak üzere. Yakında son kez bir huruça zorlanacak ve ardından çöpü boylayacak.

The Enteloid bilerek ya da az bilerek küresel aklın hizmetinde olan bir aydın tipidir. Başındaki The eki bu nedenle takdir edilmiştir. Belirli bir ideolojisi yoktur. Her görüşün, grubun içersinde bulunur ve bulunduğu yerin normlarıyla konuşur. Muhafazakâr, pagan, solcu, liberal, milliyetçi, nasyonal sosyalist vb. olabilir. Bizim yerlileri baz alırsak buna ek olarak FETÖcü, PKKcı, NATÖcü vb. aidiyete sahip olanları hiç de az değildir. Birbirlerine karşı gibi görünmeleri yüzeysel bir bir makyajdır. Üst aklın hizmetinde tek beden halinde hazıroldadırlar.  

The Enteloid tanımı gereği sahip olduğu diploma, meslek ve makama rağmen ağır cahildir. Aldığı eğitim bu mertebeye erişmesinde yardımcı bir işlev görmüştür. The Enteloid’in basireti bağlı, feraseti kesat ve ahlakı firelidir.


Birincilik Ödülü
Ülkemizde yapısında en çok sayıda The Enteloid barındıran kesim Kemalistlerdir. Yıllardır birinciliği kimseye kaptırmıyorlar. Solcu-Liberal rekabet bayağı güçlüdür. Onlar da birinciliğe talipler. Muhafakâr kesimin içersinde yuvalanmış olan The Enteleoidler ise son yıllarda bir atak yaparak bayağı seviye yükseltti, umut yeşertti, ama henüz birincilik için yeterli niceliğe sahip değiller. Şu sıralarda ikincilik için mücadele veriyorlar. 


La Kabil-i Tenkit
Çürümüş, fosilleşmiş, atıla indirgenmiş, dar bakış açılı, tahaffün etmiş Kemalist ideolojinin sersemlettiği depresyonlu ve kendi tabirleriyle şizofren olan yığınlar mevcut. Beşeri çöpe dönüşme temayülleri şaşırtıcı kertede. Bu öyle çürük bir yapı ki, kendi içlerinden neşet edecek orta halli bir eleştiri darbesi bile yıkımlarına neden olabilir. Kurtulurlar aslında, ama sıkı sıkıya kendi güzellemelerinin içersinde kapanık duruyorlar. Tenkit yasak. Hollywood dekoru misali burçlar inşa edilmiş. Amerikan bezine taş resmi çizilmiş. Taşın kendi değil.

Beyazlar, Kemalistler örneğin yapıcı eleştiri nedir bilmezler. Bugünlerde hâlâ 1930’ların dünyası parfümlü tehditler savuruyor ve hakaret ediyorlar. İçlerinde ‘Her şey kötü, projeleri durdur, yatırımları yavaşlat, girişimleri engelle, alt yapı unsurlarını kapat.’ diyenleri de gani.  Saygın ve prestiji yüksek liderleri ilahlaştırma, satılık meta  haline getirme konusunda çok ustadırlar. The Enteloid’in yazılımı bu şekilde kurgulanmıştır. 


Ortak Çizgi
Yerli The Enteleoid’in ortak özellikleri şöyle özetlenebilir: Batı projelerine uygundur. Örtülü ya da açık gezi zekâlıdır. Yazarı çizeri Batı’dan alınacak ödül için 32 takla atabilir. Eski müesses nizamın kültürel iktidarını kutsar. Kifayetsiz muhterislik, Sorostopolluk, gezileptiklik sıradan halleridir. 15 Temmuz halk devriminden için için ya da açıkça nefret eder. Kendi rolü çalındığı gerekçesiyle olanları önemsizleştirme gayreti içersindedirler. Hayat tarzı kısıtlanıyor, diktatör var mantrasına sıkı sıkıya yapışmıştır. Farklı fikirlere tahammülsüzlük nedeniyle organik tefrikacıdır. İslamofob yani emperyalist muhibbidir, nasyonal sosyalist meşreplidir ve organik NATOcudur.

Zombilektüel Cübbe
Batı kültür potasında erimiş, oradaki muhtevayla hemhal olayım derken cüruflaşmış entellerdir. Pozitivist, sosyal Darwinist takılırlar. Nekrofil fikir mezarlığında gezinmeyi severler. Yaşarken mevtalaşmışları, zombilektüelleşmişleri mevcut malum. Tarih bilincinden yoksunluk çekmeyi mahalleye sadakat olarak nitelendirirler. Ülkesinden nefret eden, her fırsatta yabancı medyaya asılsız şikâyetlerde bulunan zatı muhteremdirler. Karikatür krizlerinde ifade özgürlüğü sevdalısı maskesiyle karakültürleştirme polenleri salarlar. Ülkelerinde zor hayatları varmış numarası çekerler. Gizli açık terör destekçileridir. Kısacası yerlidir ve ama maalesef gayri millidir.

Muhafazakâr Rekabet
Muhafazakâr kesim içersinde yuvalanmış olan The Enteloidler son yirmi beş yılda ciddi bir diriliş hali yaşadı. Bunlar cübbeli, sarıklı hokkabaz, din bezirganı, din pazarlamacısı kılığında olabilir. Gizli şirk sahibi olmaları şaşırtıcı değildir. Mezar ekonomisi erbabıdır. Holdingleşen tarikatların içersinde de bolca bulunur. Üne susamış popüler vaizlerin bazıları da bu kategoridendir. Her türlü putlaştırma, faize ve metaya taparlık arazı gösterenleri vardır. Yukarıdaki paragraflarda belirtilen hallerin çoğuna bürünebilirler. 

Oryantal Hurafe
The Enteoid rezervlerinin Batı’da gelişmekte olan ülkelere oranla çok daha az olduğu tezi geçen yüzyıl başlarından kalma bir uydurmadır, mittir, oryantal bir hurafedir. Bu arızalı malzeme en yüksek miktarda neşet ettiği topraklarda bulunmaktadır. Bu gerçek son zamanlarda inkâr edilemez bir şekilde ortaya çıkmıştır ayrıca.

The Enteloid’in Son Kullanım Tarihi
The Enteloid’in son kullanım tarihi çoktan geçti. Bunlar uzatmalar. Yakında beşeri çöp olacak. İçlerinde kritiğe açık olanların, kendini esaslı bir şekilde sorgulayanların, basiret bağlarını çözebilenlerin kendini bu sondan kurtarma şansı var.

The Enteloid’in sahibi insan fıtratını değiştirmek, aile yapısını yıkmak, dinleri değersizleştirmek, eski bilgi, kültür, adet her şeyi sıfırlamak istiyor. Dünyanın işleyiş mekanizmasını yeniden kurmaya talip. The Enteloid son işini bitirip gidince yerini Dijital Kafes sürümü olan The Enteloid 2.0’ın alacağı rivayet ediliyordu.  Gerçek oldu. İlk örneklerini görmeye başladık bile.                                                                          
                                                   ----------------------




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder